skip to Main Content

Montaj paratrăsnete

Executăm montaje pentru pratrăsnete clasice sau cu dispozitive de amorsare, în Alba Iulia și îmrejurimi.

Instalații electrice civile

În domeniul instalațiilor electrice civile, interioare și exterioare vă oferim servicii de proiectare, verificare, cablaj, montare panou electric, măsurare prize de pământ, etc.

Instalații electrice industriale

Realizăm proiectarea, verificarea, cablajul, montare de panouri electrice, etc. pentru instalațiile electrice de forță, interioare și exterioare.

Branșamente la rețea

Realizăm branșamente electrice subterane și aeriene. Totodată ne ocumpăm de toată documentația necesară branșamentelor, de la avize la racprdare.

Proiectare și consultanță

Societatea este atestată ANRE pentru proiectarea și execuția de lucrări de instalații electrice interioare și exterioare, civile și industriale, branșamente aeriene și subterane, la tensiunea nominală de 0,4kW.

Service și intervenție

Executăm verificări și reparații la instalații electrice, instalații de paratrăsnet, măsurăm tensiunea pentru prize de pământ.

Schimbările climatice pun în balanță și protejarea bunurilor imobile tot mai mult. Riscul expunerii la trăsnete cu importante descărcări electrice este în creștere și reprezintă o componentă a protejării investițiilor în imobile foarte importantă, iar protejarea angajaților sau a membrilor familiei în condiții de vreme extremă, cu fulgere și descărcari electrice este esențială.

Instalația de paratrăsnet reprezintă principala măsura de protecție la descarcările electrice în cazul furtunilor. Supratensiunile apărute datorită trăsnetelor reprezintă o problemă reală chiar dacă acestea au loc la o distanță considerabilă față de imobil.

Direcționarea energiei trăsnetului către pământ, sau către instalația electrică proprie este realizată prin instalațiile de paratrăsnet. Instalațiile actuale de paratrăsnet sunt compuse dintr-un sistem de protecție exterioară – care asigură transferul energiei către instalația de legare la pământ și un sistem de protecție interioară – care asigură protecție la supratensiuni prin descărcătoarele de supratensiune. Lipsa acestora în multe locații duce la distrugerea electrocasnicelor, a televizoarelor și echipamentelor informatice în cel mai bun caz.

Paratrăsnetul cu dispozitiv de amorsare – PDA asigură o zonă de protecție extinsă deoarece crează o ionizare artificială în vârful captătorului care nu permite scurgerea energiei trăsnetului înspre alte locații. Montarea paratrăsnetelor cu dispozitiv de amorsare – PDA se realizează în funcție de nivelul de protecție, aria de montare, sistemului de coborâre și tipului de priză de pământ. Caracteristicile geo-topologice precum și arhitectura clădirii se iau, de asemenea în considerare.